A place where the topic is related to content creation.

Menu System

Menu System

Postby TattieBoJangle » 22 Apr 2015, 15:52

So i was working on a menu system for skyline a while back but i lost it so i was going to do another one if users want it the idea is to make it super easy for users to make there own menu in seconds there is a video below to show you.

I will only make it if users want it no point wasting my time if no one wants it ;)

Case: CM Storm Trooper CPU: I7 5930k X99 Cooler: Noctua NH-D15 Graphics: Asus GTX 1080 Motherboard: Rampage Extreme V x99 Ram: RipJaws DDR4 3000mhz Storage: x2 SSD Crucial 500GB + x5 2TB Hdd PSU: Evga 1500w OS: Windows 10
User avatar
TattieBoJangle
Community Manager
Community Manager
 
Posts: 858
Joined: 26 Jan 2015, 00:15
Location: United Kingdom
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Level Designer
Skill: Great creative

Re: Menu System

Postby lordalmighty1 » 11 May 2015, 10:04

hey m8, yes i will use this and make good use of it lol.. i like easy to use things :)
intel i7 7700 3.6ghz 1080ti 11gb vram 16gb ram 120gb ssd os drive 2tb hdd gaming drive 24" main monitor 21.5" 2ndary monitor skyline pro edition roughly 400+fps in editor...
https://www.twitch.tv/lordalmighty1
User avatar
lordalmighty1
Skyline Moderator
Skyline Moderator
 
Posts: 442
Joined: 02 Jan 2014, 12:13
Location: uk
Skill: Great creative
Skill: Level Designer

Re: Menu System

Postby StarFire » 11 May 2015, 13:16

lol any way to make menus quicker and easier would be great as we don't have a time yet planned for upgrading the UI editor. All the focus is on resources and mechanics ;)
Dream the Journey, Live the Experience!
User avatar
StarFire
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 1580
Joined: 03 Jan 2012, 18:50
Location: UK
Skill: Great creative
Skill: Programmer
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Level Designer

Re: Menu System

Postby epsilonion » 30 May 2015, 20:56

Yeah please mate... pretty pretty please....
User avatar
epsilonion
Skyline Lead Moderator
Skyline Lead Moderator
 
Posts: 874
Joined: 26 Feb 2015, 11:51
Location: Hull, East Yorkshire, England
Skill: Business Manager
Skill: Great creative

Re: Menu System

Postby TattieBoJangle » 30 May 2015, 23:01

It is more or less ready to be released m8 just waiting on the team getting back to me on a way i can use the settings.ini because as it stands it saves the users display driver in the settings.

This means anyone other than you the options wont work i was hoping they would sort it where the Render Device would be genetic like display adapter or even if the settings where in a separate ini not sure how they would do it but it would also solve the need to del that file anytime you want to give out your game.

It would be good to have this done as then we can use our own settings ect.
Case: CM Storm Trooper CPU: I7 5930k X99 Cooler: Noctua NH-D15 Graphics: Asus GTX 1080 Motherboard: Rampage Extreme V x99 Ram: RipJaws DDR4 3000mhz Storage: x2 SSD Crucial 500GB + x5 2TB Hdd PSU: Evga 1500w OS: Windows 10
User avatar
TattieBoJangle
Community Manager
Community Manager
 
Posts: 858
Joined: 26 Jan 2015, 00:15
Location: United Kingdom
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Level Designer
Skill: Great creative

Re: Menu System

Postby SolarPortal » 19 Jun 2015, 16:33

@Tattie, yes i remember lol. I think leaving a setting with which monitor is being used and removing the GFX card or at least make an optional parameter as some people use 2 seperate gfx cards that run each monitor.
I will try and fit this in for the next release as it would allow you to complete this cool menu project.

Again, sorry for the long response time.
Skyline Game Engine - Lead Dev.
Please provide as much info as possible when asking for help.


Specs: OS: Win 10 64bit, CPU: Intel i7 4770 3.4ghz x 4 core(8 threads), GPU: Nvidia GTX 1060 6GB, Ram: 16gig DDR3, Windows on 250gb Samsung Evo 860

Twitter: @SolarPortal
Instagram: @SolarPortal
User avatar
SolarPortal
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 3495
Joined: 29 Jul 2012, 15:56
Location: UK
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Programmer
Skill: Level Designer

Re: Menu System

Postby TattieBoJangle » 19 Jun 2015, 17:26

No problem at all m8 i believe the fastest way would be to have a separate ini for the graphic settings leaving the adapter in its own, the only way i cant use it just now is due to it copying the ini file with he changed settings to the folder overwriting it but the display driver comes with it.
Case: CM Storm Trooper CPU: I7 5930k X99 Cooler: Noctua NH-D15 Graphics: Asus GTX 1080 Motherboard: Rampage Extreme V x99 Ram: RipJaws DDR4 3000mhz Storage: x2 SSD Crucial 500GB + x5 2TB Hdd PSU: Evga 1500w OS: Windows 10
User avatar
TattieBoJangle
Community Manager
Community Manager
 
Posts: 858
Joined: 26 Jan 2015, 00:15
Location: United Kingdom
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Level Designer
Skill: Great creative

Re: Menu System

Postby SolarPortal » 19 Jun 2015, 19:38

good idea to use a seperate file will look into that :)
Skyline Game Engine - Lead Dev.
Please provide as much info as possible when asking for help.


Specs: OS: Win 10 64bit, CPU: Intel i7 4770 3.4ghz x 4 core(8 threads), GPU: Nvidia GTX 1060 6GB, Ram: 16gig DDR3, Windows on 250gb Samsung Evo 860

Twitter: @SolarPortal
Instagram: @SolarPortal
User avatar
SolarPortal
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 3495
Joined: 29 Jul 2012, 15:56
Location: UK
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Programmer
Skill: Level Designer

Re: Menu System

Postby epsilonion » 10 Jul 2015, 23:04

please mate will love you long time :)
User avatar
epsilonion
Skyline Lead Moderator
Skyline Lead Moderator
 
Posts: 874
Joined: 26 Feb 2015, 11:51
Location: Hull, East Yorkshire, England
Skill: Business Manager
Skill: Great creative

Re: Menu System

Postby TattieBoJangle » 11 Jul 2015, 00:01

I will upload it just now in its current state, it has been on hold till the settings can be sorted ;) but i guess you can have a play with it.
Case: CM Storm Trooper CPU: I7 5930k X99 Cooler: Noctua NH-D15 Graphics: Asus GTX 1080 Motherboard: Rampage Extreme V x99 Ram: RipJaws DDR4 3000mhz Storage: x2 SSD Crucial 500GB + x5 2TB Hdd PSU: Evga 1500w OS: Windows 10
User avatar
TattieBoJangle
Community Manager
Community Manager
 
Posts: 858
Joined: 26 Jan 2015, 00:15
Location: United Kingdom
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Level Designer
Skill: Great creative

Re: Menu System

Postby TattieBoJangle » 11 Jul 2015, 00:21

Here you go guys it works but its rough as its unfinished, its 100mb due to it having a demo scene/game to show users where the game files should go 15mb without the game that includes the startup video. The menu system will work on any software/game as long as the .exe you place in the game folder is named Game.exe, there is a read me in the docs folder if anyone gets stuck but more or less its just drag and drop files :)

https://www.dropbox.com/s/4danoik7pwbraeq/Skyline%20Menu%20System.zip?dl=0

Image


This one is the same as above but a trial, it will let the end users run the game 10x or less if you want handy for demos ect its only 18mb as it has the demo scene removed to save you downloading it again :) this will work for any .exe you place in the folder.

https://www.dropbox.com/s/9qcs2b28mb9neo9/Skyline%20Menu%20System%20Trial.zip?dl=0
Case: CM Storm Trooper CPU: I7 5930k X99 Cooler: Noctua NH-D15 Graphics: Asus GTX 1080 Motherboard: Rampage Extreme V x99 Ram: RipJaws DDR4 3000mhz Storage: x2 SSD Crucial 500GB + x5 2TB Hdd PSU: Evga 1500w OS: Windows 10
User avatar
TattieBoJangle
Community Manager
Community Manager
 
Posts: 858
Joined: 26 Jan 2015, 00:15
Location: United Kingdom
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Level Designer
Skill: Great creative

Re: Menu System

Postby epsilonion » 11 Jul 2015, 11:24

TY tattie
User avatar
epsilonion
Skyline Lead Moderator
Skyline Lead Moderator
 
Posts: 874
Joined: 26 Feb 2015, 11:51
Location: Hull, East Yorkshire, England
Skill: Business Manager
Skill: Great creative

Re: Menu System

Postby TattieBoJangle » 11 Jul 2015, 11:45

No problem if anyone needs anything added or changed let me know :)

Case: CM Storm Trooper CPU: I7 5930k X99 Cooler: Noctua NH-D15 Graphics: Asus GTX 1080 Motherboard: Rampage Extreme V x99 Ram: RipJaws DDR4 3000mhz Storage: x2 SSD Crucial 500GB + x5 2TB Hdd PSU: Evga 1500w OS: Windows 10
User avatar
TattieBoJangle
Community Manager
Community Manager
 
Posts: 858
Joined: 26 Jan 2015, 00:15
Location: United Kingdom
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Level Designer
Skill: Great creative

Re: Menu System

Postby SolarPortal » 11 Jul 2015, 15:03

nice, i think some users will find this useful :)
Skyline Game Engine - Lead Dev.
Please provide as much info as possible when asking for help.


Specs: OS: Win 10 64bit, CPU: Intel i7 4770 3.4ghz x 4 core(8 threads), GPU: Nvidia GTX 1060 6GB, Ram: 16gig DDR3, Windows on 250gb Samsung Evo 860

Twitter: @SolarPortal
Instagram: @SolarPortal
User avatar
SolarPortal
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 3495
Joined: 29 Jul 2012, 15:56
Location: UK
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Programmer
Skill: Level Designer

Re: Menu System

Postby lordalmighty1 » 11 Jul 2015, 15:48

wow that looks very easy m8 :D so easy even I could do it from that quick tut lol.. nice1 m8 thanks a lot :)
intel i7 7700 3.6ghz 1080ti 11gb vram 16gb ram 120gb ssd os drive 2tb hdd gaming drive 24" main monitor 21.5" 2ndary monitor skyline pro edition roughly 400+fps in editor...
https://www.twitch.tv/lordalmighty1
User avatar
lordalmighty1
Skyline Moderator
Skyline Moderator
 
Posts: 442
Joined: 02 Jan 2014, 12:13
Location: uk
Skill: Great creative
Skill: Level Designer


Return to Content Creation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron