Help with your scripting

Orbital rotation

Orbital rotation

Postby planetX » 18 Feb 2018, 18:56

Hi there,

let's say I want a planet orbiting around a star. How can I do it by script?... :?

A function like entity.attachOffset(parent,child,x,y,z) would be great.

Cheers

My specs: Windows 10 - Intel(R) Core(TM) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz - 16 Gb ram DDR4 - NVIDIA GeForce GTX 960M 4 Gb

planetX
Skyline Mage
 
Posts: 210
Joined: 28 Nov 2016, 18:27
Skill: 3D Modeller
Skill: Level Designer
Skill: Concept artist
Skill: Great creative
Skill: Programmer

Re: Orbital rotation

Postby SolarPortal » 18 Feb 2018, 18:57

why not use the entity - offset action :P
Conceive, Quantify & Do!
Skyline Game Engine - Lead Developer.
Please provide as much information as possible when asking for help.


Specs: OS: Win 10 64bit, CPU: Intel i7 3770 3.4ghz x 4 core(8 threads), GPU: Nvidia GTX 1060 6GB, Ram: 16gig DDR3, Windows on 250gb Samsung Evo 860
User avatar
SolarPortal
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 3153
Joined: 29 Jul 2012, 15:56
Location: UK
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Programmer
Skill: Level Designer

Re: Orbital rotation

Postby StarFire » 18 Feb 2018, 19:00

You could just use a couple of actions:

Clipboard Image.jpg
Clipboard Image.jpg (21.07 KiB) Viewed 897 times


I use this to make simple birds fly around.
Dream the Journey, Live the Experience!
User avatar
StarFire
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 1426
Joined: 03 Jan 2012, 18:50
Location: UK
Skill: Great creative
Skill: Programmer
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Level Designer

Re: Orbital rotation

Postby planetX » 18 Feb 2018, 20:58

Hi, thanks for reply.

I'm creating random planets from an array, so I guess it has to be done through script. There's no mesh in the editor for every planet, I'm just spawning the same sphere and then changing the texture... you know, procedural things. :lol:

My specs: Windows 10 - Intel(R) Core(TM) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz - 16 Gb ram DDR4 - NVIDIA GeForce GTX 960M 4 Gb

planetX
Skyline Mage
 
Posts: 210
Joined: 28 Nov 2016, 18:27
Skill: 3D Modeller
Skill: Level Designer
Skill: Concept artist
Skill: Great creative
Skill: Programmer

Re: Orbital rotation

Postby planetX » 19 Feb 2018, 07:50

I think I got it... I just have to move the child right after attaching it to the parent, so if I rotate the parent, the child rotates with an offset. :D

My specs: Windows 10 - Intel(R) Core(TM) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz - 16 Gb ram DDR4 - NVIDIA GeForce GTX 960M 4 Gb

planetX
Skyline Mage
 
Posts: 210
Joined: 28 Nov 2016, 18:27
Skill: 3D Modeller
Skill: Level Designer
Skill: Concept artist
Skill: Great creative
Skill: Programmer

Re: Orbital rotation

Postby SolarPortal » 19 Feb 2018, 13:22

Yes exactly :)
Conceive, Quantify & Do!
Skyline Game Engine - Lead Developer.
Please provide as much information as possible when asking for help.


Specs: OS: Win 10 64bit, CPU: Intel i7 3770 3.4ghz x 4 core(8 threads), GPU: Nvidia GTX 1060 6GB, Ram: 16gig DDR3, Windows on 250gb Samsung Evo 860
User avatar
SolarPortal
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 3153
Joined: 29 Jul 2012, 15:56
Location: UK
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Programmer
Skill: Level Designer


Return to Lua Scripting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest