If you require any special tutorial or instruction please make your request here.

Spline path editor

Spline path editor

Postby Gtox » 07 Feb 2015, 05:51

I would like to see a tutorial on using the spline path editor - my attempts so far have been woeful.
Gtox
Skyline Padawan
 
Posts: 96
Joined: 05 Feb 2015, 21:06
Location: South Africa

Re: Spline path editor

Postby SolarPortal » 07 Feb 2015, 12:05

sure, i will have to sort one out for you then :)
Skyline Game Engine - Lead Dev.
Please provide as much info as possible when asking for help.


Specs: OS: Win 10 64bit, CPU: Intel i7 4770 3.4ghz x 4 core(8 threads), GPU: Nvidia GTX 1060 6GB, Ram: 16gig DDR3, Windows on 250gb Samsung Evo 860

Twitter: @SolarPortal
Instagram: @SolarPortal
User avatar
SolarPortal
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 3613
Joined: 29 Jul 2012, 15:56
Location: UK
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Programmer
Skill: Level Designer

Re: Spline path editor

Postby Gtox » 07 Feb 2015, 13:10

Thanks - my nodes are all over the place.
Gtox
Skyline Padawan
 
Posts: 96
Joined: 05 Feb 2015, 21:06
Location: South Africa

Re: Spline path editor

Postby StarFire » 07 Feb 2015, 13:31

Have you upgraded to the latest version of Skyline 0.9.1? as this has improved path feature. :D
Dream the Journey, Live the Experience!
User avatar
StarFire
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 1648
Joined: 03 Jan 2012, 18:50
Location: UK
Skill: Great creative
Skill: Programmer
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Level Designer

Re: Spline path editor

Postby SolarPortal » 07 Feb 2015, 17:29

ok, made a video, uploaded and posted to the forums here:
http://www.chi-ad.com/Skyline/Forum/viewforum.php?f=46
Skyline Game Engine - Lead Dev.
Please provide as much info as possible when asking for help.


Specs: OS: Win 10 64bit, CPU: Intel i7 4770 3.4ghz x 4 core(8 threads), GPU: Nvidia GTX 1060 6GB, Ram: 16gig DDR3, Windows on 250gb Samsung Evo 860

Twitter: @SolarPortal
Instagram: @SolarPortal
User avatar
SolarPortal
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 3613
Joined: 29 Jul 2012, 15:56
Location: UK
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Programmer
Skill: Level Designer

Re: Spline path editor

Postby Gtox » 07 Feb 2015, 17:37

I have upgraded, but I'm still struggling. I've got used to the nodes being placed in the centre of the screen (but I think it would be easier if they were placed where the mouse cursor is), but one of my nodes ended up high up in the air, with the rest at ground level. I may be using the system incorrectly, so a tutorial would help. Is there a way to edit the node position after they've been placed?
Gtox
Skyline Padawan
 
Posts: 96
Joined: 05 Feb 2015, 21:06
Location: South Africa

Re: Spline path editor

Postby SolarPortal » 07 Feb 2015, 17:46

On the video, i explain moving the nodes using using the sub-gizmo.

But 2 things what you said are:
> (Bug) 1) When clicking on the terrain, it should be going to the mouse cursor. not the centre of the screen.
> 2) The node placed in the editor is because the raycast failed to hit something, possibly due to looking up to high when adding a node. This isn't a bug, In theory it shouldn't place a node if the raycast did not hit a surface(terrain or mesh), rather than sticking the node high in the sky in your case. The node is placed 10 units from the camera if it fails to find a hitspot, but i will make it not add a node instead.

Try on a default scene like the video to understand the workflow. I am going to go fix these 2 points you have brought up though. :) Sorry for any inconvenience caused.
Skyline Game Engine - Lead Dev.
Please provide as much info as possible when asking for help.


Specs: OS: Win 10 64bit, CPU: Intel i7 4770 3.4ghz x 4 core(8 threads), GPU: Nvidia GTX 1060 6GB, Ram: 16gig DDR3, Windows on 250gb Samsung Evo 860

Twitter: @SolarPortal
Instagram: @SolarPortal
User avatar
SolarPortal
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 3613
Joined: 29 Jul 2012, 15:56
Location: UK
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Programmer
Skill: Level Designer

Re: Spline path editor

Postby Gtox » 07 Feb 2015, 20:39

Watched the video, and it all makes sense now. I'm glad that the node appearing in the centre of the screen is a bug, not a feature - it did seem a strange way of doing things. I'm not sure why I couldn't select the individual nodes - incompetence, no doubt :) It all works perfectly, now -thanks!
Gtox
Skyline Padawan
 
Posts: 96
Joined: 05 Feb 2015, 21:06
Location: South Africa

Re: Spline path editor

Postby SolarPortal » 07 Feb 2015, 20:45

excellent, good to hear :)

One thing that i forgot to mention is, make sure you un-select the add node button before closing the editor, otherwise i think it locks on and may be the cause of you not being able to select the nodes. i will check on this and improve the system some more for the next release hopefully. :)
Skyline Game Engine - Lead Dev.
Please provide as much info as possible when asking for help.


Specs: OS: Win 10 64bit, CPU: Intel i7 4770 3.4ghz x 4 core(8 threads), GPU: Nvidia GTX 1060 6GB, Ram: 16gig DDR3, Windows on 250gb Samsung Evo 860

Twitter: @SolarPortal
Instagram: @SolarPortal
User avatar
SolarPortal
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 3613
Joined: 29 Jul 2012, 15:56
Location: UK
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Programmer
Skill: Level Designer


Return to Tutorial Request

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron