Skyline developer news and other Skyline topics of interest

Skyline V2 Beta Is now Available!

Skyline V2 Beta Is now Available!

Postby StarFire » 19 Mar 2022, 18:25

We tried to get this to you sooner alas that was not to be the case, but here we are! it has finally happened.

Skyline V2.0 Beta Download: https://aurasoft-skyline.co.uk/download

Will be setting up a new Public Beta forum for any show stopping bugs. I will be revising the methods of how we will handle the bugs and user requests in due time.

I hope you enjoy the hard work we have put in and enjoy being creative with Skyline :D
Dream the Journey, Live the Experience!
User avatar
StarFire
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 1678
Joined: 03 Jan 2012, 18:50
Location: UK
Skill: Great creative
Skill: Programmer
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Level Designer

Re: Skyline V2 Beta Is now Available!

Postby SolarPortal » 19 Mar 2022, 18:40

Any users that are having startup issues regarding the probe system, please note that we are looking into a solution :)
Thanks to the private testers for that crucial phase in development :)
Skyline Game Engine - Lead Dev.
Please provide as much info as possible when asking for help.


Specs: OS: Win 10 64bit, CPU: Intel i7 4770 3.4ghz x 4 core(8 threads), GPU: Nvidia GTX 1060 6GB, Ram: 16gig DDR3, Windows on 250gb Samsung Evo 860

Twitter: @SolarPortal
Instagram: @SolarPortal
User avatar
SolarPortal
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 3631
Joined: 29 Jul 2012, 15:56
Location: UK
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Programmer
Skill: Level Designer

Re: Skyline V2 Beta Is now Available!

Postby Action52 » 19 Mar 2022, 18:43

OMG thx alot guys
User avatar
Action52
Skyline Apprentice
 
Posts: 24
Joined: 02 Jan 2022, 05:16
Skill: Audio

Re: Skyline V2 Beta Is now Available!

Postby SolarPortal » 19 Mar 2022, 18:49

i noticed a couple things, so will reupload installer and base package to make things smoother:
change 1) the desktop icon links to wrong spot. Grab from install/Bin/Win64/Skyline Editor - Beta.exe
change 2) Editor UI is wrong layout :P Hit shift F11 to fix

Edit: Installer patched, compiling package data now.... (you'd think after all these years we would get a first release right haha :P)

Edit 2: Uploading now....
In meantime, close the engine, then please take the contents of this zip and overwrite the files in: $(InstallDir)/Skyline Game Engine - Beta/Bin/Data/System/Editor

Editor.zip
(11.7 KiB) Downloaded 64 times


then start skyline again :)

stay tuned...

Edit 3: Fully patched, please download installer again to get newer files.
Skyline Game Engine - Lead Dev.
Please provide as much info as possible when asking for help.


Specs: OS: Win 10 64bit, CPU: Intel i7 4770 3.4ghz x 4 core(8 threads), GPU: Nvidia GTX 1060 6GB, Ram: 16gig DDR3, Windows on 250gb Samsung Evo 860

Twitter: @SolarPortal
Instagram: @SolarPortal
User avatar
SolarPortal
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 3631
Joined: 29 Jul 2012, 15:56
Location: UK
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Programmer
Skill: Level Designer

Re: Skyline V2 Beta Is now Available!

Postby SolarPortal » 19 Mar 2022, 18:59

new edit above ^^^
Skyline Game Engine - Lead Dev.
Please provide as much info as possible when asking for help.


Specs: OS: Win 10 64bit, CPU: Intel i7 4770 3.4ghz x 4 core(8 threads), GPU: Nvidia GTX 1060 6GB, Ram: 16gig DDR3, Windows on 250gb Samsung Evo 860

Twitter: @SolarPortal
Instagram: @SolarPortal
User avatar
SolarPortal
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 3631
Joined: 29 Jul 2012, 15:56
Location: UK
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Programmer
Skill: Level Designer

Re: Skyline V2 Beta Is now Available!

Postby cassius_b » 20 Mar 2022, 15:23

I get a runtime error when trying to run v2, my son gets same on his pc.
cassius_b
Skyline Ensen
 
Posts: 152
Joined: 21 Mar 2016, 13:45
Skill: 3D Modeller
Skill: Programmer

Re: Skyline V2 Beta Is now Available!

Postby Action52 » 20 Mar 2022, 17:17

cassius_b wrote:I get a runtime error when trying to run v2, my son gets same on his pc.

All fine for me try install Visual C++ Redistributable
User avatar
Action52
Skyline Apprentice
 
Posts: 24
Joined: 02 Jan 2022, 05:16
Skill: Audio

Re: Skyline V2 Beta Is now Available!

Postby SolarPortal » 20 Mar 2022, 19:17

ok so first things to check:

VCRedist for vs2017 x86 & x64, this should be all.
OpenAL for audio is installed with the installer, if not then you can find an installer at "C:\Aurasoft UK\Skyline Game Engine - Beta\Bin\Data\Template\Skyline_End_Game\Dependencies". Please be aware that this is an old template folder and is not used for v2.0, but the oalinst.exe is correct.

There is a error for some users where it wont boot due to a probe issue, possibly to do with the compute shaders which we are working on still.
Please could you send me the Skyline_TechSupport.txt and the skyline.log from the Win64 folder.
Also note, that the win32 version supplied wont work and only 64 bit will. these will be removed over time.
Skyline Game Engine - Lead Dev.
Please provide as much info as possible when asking for help.


Specs: OS: Win 10 64bit, CPU: Intel i7 4770 3.4ghz x 4 core(8 threads), GPU: Nvidia GTX 1060 6GB, Ram: 16gig DDR3, Windows on 250gb Samsung Evo 860

Twitter: @SolarPortal
Instagram: @SolarPortal
User avatar
SolarPortal
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 3631
Joined: 29 Jul 2012, 15:56
Location: UK
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Programmer
Skill: Level Designer

Re: Skyline V2 Beta Is now Available!

Postby monkeyfrogstudio » 20 Mar 2022, 20:32

In preparation for installing the new beta, I uninstalled the old and deleted all project files, since they were just tests. I thought there were no remnants left of Skyline left on my system. However, when I run the newly installed Skyline, I see a list of old "Recent Files" on the left-hand side with no screen shots. Of course, attempting to run any of them results in a crash (probably because they don't actually exist).

So, where did Skyline grab this information from? I had deleted the installation directory on C:, removed the references I had found in my Documents folder (I had found two, one for Aurasoft and an old one for Skyline). Is there somewhere else that Skyline was saving stuff? I'd like the Recent Files area clear, but I can't see any way to do it.

Also, the previous "Pro" version I was "entitled" to had a lot of extras that this version does not seem to have. I take it that these extras will come down the line as Skyline v2 approaches a final release?
Intel i9-10900K 5.10GHz, 64 GB RAM, Nvidia GTX 1080 ti 11GB, Windows 10 64-bit, dual monitor display
User avatar
monkeyfrogstudio
Skyline Master
 
Posts: 621
Joined: 21 Oct 2018, 12:26
Location: USA
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Level Designer
Skill: Great creative

Re: Skyline V2 Beta Is now Available!

Postby cassius_b » 20 Mar 2022, 20:55

When I run beta I get the splash screen then an error box stating "program ended in an unusual way". I too got rid of all old version files.
cassius_b
Skyline Ensen
 
Posts: 152
Joined: 21 Mar 2016, 13:45
Skill: 3D Modeller
Skill: Programmer

Re: Skyline V2 Beta Is now Available!

Postby StarFire » 20 Mar 2022, 21:30

@monkeyfrog You will have every thing, some are getting replaced with other features or new methods of deployment such as dlc. As you guessed .. in time. Hmm recent files wondering if they could be ours?
Dream the Journey, Live the Experience!
User avatar
StarFire
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 1678
Joined: 03 Jan 2012, 18:50
Location: UK
Skill: Great creative
Skill: Programmer
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Level Designer

Re: Skyline V2 Beta Is now Available!

Postby monkeyfrogstudio » 20 Mar 2022, 21:48

No. They are mine. I recognize the file names ... like my old DOOM level, etc.
Intel i9-10900K 5.10GHz, 64 GB RAM, Nvidia GTX 1080 ti 11GB, Windows 10 64-bit, dual monitor display
User avatar
monkeyfrogstudio
Skyline Master
 
Posts: 621
Joined: 21 Oct 2018, 12:26
Location: USA
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Level Designer
Skill: Great creative

Re: Skyline V2 Beta Is now Available!

Postby Action52 » 20 Mar 2022, 21:58

does the Skyline eco system work? no
in idle heats up gpu, in the menu about, or from some menu on start page . omg
hangs when trying to update "check update button"
grammatic rekleases - releases
1. strech collider https://youtu.be/ZJbd4kZc4gk
User avatar
Action52
Skyline Apprentice
 
Posts: 24
Joined: 02 Jan 2022, 05:16
Skill: Audio

Re: Skyline V2 Beta Is now Available!

Postby StarFire » 21 Mar 2022, 15:53

Eco system is being moved to a plugin system.

To stop idle overheat you will need to lock you frame rate. with no load skyline can hit very hight fps so from the scenes properties locate the fps lock and enable.

As mentioned this version has no auto update will be introduced in next patches.

When changing scale of objects with physics attached you may need to turn off the physic and then reenabe.
Dream the Journey, Live the Experience!
User avatar
StarFire
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 1678
Joined: 03 Jan 2012, 18:50
Location: UK
Skill: Great creative
Skill: Programmer
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Level Designer

Re: Skyline V2 Beta Is now Available!

Postby StarFire » 21 Mar 2022, 16:45

@ MonkeyFrog you can clear the recent files from file>editor properties>general tab
Dream the Journey, Live the Experience!
User avatar
StarFire
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 1678
Joined: 03 Jan 2012, 18:50
Location: UK
Skill: Great creative
Skill: Programmer
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Level Designer

Re: Skyline V2 Beta Is now Available!

Postby monkeyfrogstudio » 21 Mar 2022, 17:48

That did it. Thanks.

Even so, if I'd removed the old version and deleted all the folders I'd found (stated above), where did the new install get this information from to include these in the recent files to begin with?
Intel i9-10900K 5.10GHz, 64 GB RAM, Nvidia GTX 1080 ti 11GB, Windows 10 64-bit, dual monitor display
User avatar
monkeyfrogstudio
Skyline Master
 
Posts: 621
Joined: 21 Oct 2018, 12:26
Location: USA
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Level Designer
Skill: Great creative

Re: Skyline V2 Beta Is now Available!

Postby StarFire » 21 Mar 2022, 18:12

the info comes from the regestry. on install skyline puts a small link to the locations in the reg, standard win stuff.
Dream the Journey, Live the Experience!
User avatar
StarFire
Skyline Founder
Skyline Founder
 
Posts: 1678
Joined: 03 Jan 2012, 18:50
Location: UK
Skill: Great creative
Skill: Programmer
Skill: 3D Modeller
Skill: 2D Artist
Skill: Level Designer

Re: Skyline V2 Beta Is now Available!

Postby cassius_b » 22 Mar 2022, 00:17

I got my copy working now. Looks good. Thanks.
cassius_b
Skyline Ensen
 
Posts: 152
Joined: 21 Mar 2016, 13:45
Skill: 3D Modeller
Skill: Programmer

Re: Skyline V2 Beta Is now Available!

Postby Action52 » 22 Mar 2022, 00:56

nope ecosystem doest work proper https://youtu.be/XZG-wnJS1J8
User avatar
Action52
Skyline Apprentice
 
Posts: 24
Joined: 02 Jan 2022, 05:16
Skill: Audio

Re: Skyline V2 Beta Is now Available!

Postby Action52 » 22 May 2022, 05:52

when next update? :?:
User avatar
Action52
Skyline Apprentice
 
Posts: 24
Joined: 02 Jan 2022, 05:16
Skill: Audio


Return to Skyline General News

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron